Callas - Oana Pellea

Sala Mare ONB, Bd. Mihail Kogalniceanu 70-72, sect. 5
24, 25 Februarie

Traducerea, adaptarea și regia  Laurențiu Rusescu

Direcția muzicală  Daniel Jinga

Cea mai inedită premieră a stagiunii la Opera Națională București “Master Class”, o producție originală la intersecția dintre teatru și operă, ce explorează multiplele fațete ale personalității sopranei Maria Callas. Piesa lui Terrence McNally urmărește un masterclass susținut de divă la Juilliard School of Music din New York, în ultimii ani din viață.

Formatul cursului devine pretextul unei descoperiri surprinzătoare. În timp ce le oferă indicații tehnice tinerilor aspiranți la o carieră în belcanto, Maria Callas se destăinuie și autoanalizează. O face cu sinceritate dureroasă, explorând relația ambiguă cu celebritatea, cu așteptările nesfârșite ale publicului, cu compromisurile pe care le-a făcut de-a lungul carierei fulminante.

Fiecare student îi prilejuiește altă introspectie. Prin ochii naivei Sophie, Maria Callas își retrăiește propriile îndoieli și temeri din tinerețe. Sharon cea ambițioasă o determină să-și reevalueze standardele imposibile de perfecțiune. Iar tenorul Tony îi readuce aminte cum a iubit muzica mai presus de orice, înainte ca faima să devină o povară.

Interpretarea extraordinar de complexă a Oanei Pellea surprinde toate nuanțele personalității Mariei Callas – riguroasă și exigentă în approcarea artei, dar și romantică, vulnerabilă și profund umană. Actrița reușește performanța de a o reînvia pe divă fără a o imita, de a-i readuce pe scenă aura legendară printr-o creație originală.

Publicul devine martorul unei autopsii emoționale, ce diseacă relația dintre artă și artist. O radiografie a succesului devenit captivitate, a perfecțiunii devenite obsesie. Prin confesiunile Mariei Callas, piesa chestionează cât de departe poate merge un artist în numele artei. Și dacă prețul celebrității nu e cumva prea mare.

Nu ratați ocazia de a descoperi fațete neștiute ale sopranei secolului într-un one-woman show magnetic! Biletele pentru “Master Class” sunt disponibile online pe tickets.operanb.ro. sau la casa de bilete Operei Naționale.

25-26 noiembrie, să retrăim împreună magia unui mit!

REPREZENTAȚIE +

Selectați reprezentația evenimentului

Va rugam sa selectati o reprezentatie!
Callas - Oana Pellea Sala Mare ONB 24 februarie 2024 18:30
Callas - Oana Pellea Sala Mare ONB 25 februarie 2024 18:30
Sold out Stoc limitat CONTINUĂ
SELECTIE LOCURI +