Conferințele Operei Naționale București

Conferințele Operei Naționale București

Sala Mare ONB, Bd. Mihail Kogalniceanu 70-72, sect. 5
17 Octombrie, 27 Noiembrie, 5 Decembrie

Invitat: Ioan Holender

Soliști: soprana Marta Sandu-Ofrim și tenorul Alin Stoica
La pian: Ioana Maxim

 

Scena Gândirii, seria de conferințe desfășurate sub cupola Operei Naționale București, revine în stagiunea de toamnă cu un invitat special și cu o temă provocatoare. Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena, va susține pe 17 octombrie, la 18.30, prelegerea cu titlul Opera între comunism și capitalism.

Publicul din România va avea ocazia să urmărească o împletire fascinantă de reflecții și amintiri  despre transformările prin care a trecut lumea operei în ultimele decenii; despre crizele, oportunitățile și provocările unei instituții, dar și ale unui gen muzical.

Alocuțiunea maestrului Holender va fi urmată de un dialog cu Daniel Nica,  filosof, lector universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București). Atât prelegerile, cât și dialogul vor fi însoțite de momente musicale.

Și, fiindcă această ediție este una special, dialogul de pe scenă va fi completat de prezența Directorului General al Operei Naționale București, dirijorul Daniel Jinga. Așadar doi directori de opera, două generații musicale, două perspective complementare asupra trecului și prezentului operei.

Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR Cultural, începând cu ora 18.00

REPREZENTAȚIE +

Selectați reprezentația evenimentului

Va rugam sa selectati o reprezentatie!
Conferințele Operei Naționale București Sala Mare ONB 17 octombrie 2023 18:30
Conferințele Operei Naționale București Sala Mare ONB 27 noiembrie 2023 18:30
Conferințele Operei Naționale București Sala Mare ONB 5 decembrie 2023 18:30
Sold out Stoc limitat CONTINUĂ
SELECTIE LOCURI +